+31 (0)10 – 292 97 61 [email protected]

Van 30 april tot en met 2 mei heeft ons product Topclamp deelgenomen aan een ontwerpwedstrijd voor aluminium extrusie in Orlando, Florida. Met 75 internationale inzendingen van studenten en professionals uit 13 verschillende landen werd Topclamp als hoofdwinnaar gekozen. Dutch Innovation Systems is erg trots op hun prijswinnende product en heeft deze overwinning uitbundig gevierd.

Wat maakt Topclamp tot een prijswinnend product?

Topclamp staat bekend om zijn unieke technische verbindingsmethode. Deze innovatieve benadering van verbindingstechnologie, ontwikkeld door onze eigen ingenieur Adriaan Maris, onderscheidt zich door haar ongeëvenaarde ontwerp en functionaliteit.

Adriaan Maris heeft met zijn uitgebreide kennis en ervaring een geheel nieuwe manier van verbinden ontworpen, die tot op heden nergens anders is toegepast. Dit innovatieve ontwerp maakt gebruik van geavanceerde materialen en technieken om een sterke, duurzame en betrouwbare verbinding te garanderen. De methode is gebaseerd op een combinatie van mechanische precisie en materiaalwetenschap, wat resulteert in een superieure prestatie onder uiteenlopende omstandigheden.

Na de initiële ontwerp- en ontwikkelfase heeft Ronald Boertje, gespecialiseerd in structurele optimalisatie, het ontwerp verder geperfectioneerd. Door middel van gedetailleerde en uitgebreide berekeningen heeft hij de technische haalbaarheid en efficiëntie van het product geverifieerd en geoptimaliseerd. Zijn werk omvatte het uitvoeren van belastingstests, het simuleren van diverse gebruiksscenario’s en het finetunen van de verbindingselementen om maximale prestaties te waarborgen.

Waar is Topclamp voor ontwikkeld?

Topclamp is ontwikkeld om de naden van verbindingen gelijkwaardig te verbinden. Hierbij is slechts één schroef nodig om de verbinder, waarin een hefboom is ontworpen, te activeren. Dit zorgt ervoor dat de buis naar de koppeling toe wordt getrokken en de verbindingen gelijkwaardig met elkaar worden verbonden. Daarnaast zorgt deze verbinder ervoor dat de verbindingen niet verbroken kunnen worden en de verbinding tot … kilo kan dragen. Naast het feit dat deze manier van verbinden uniek is en nog niet eerder is uitgevonden, maakt dit Topclamp geschikt voor hoogwaardige binnen- en buitenconstructies. Dit maakt de Topclamp-verbinding een uitstekende keuze voor aluminium extrusie.

Deze grondige aanpak heeft ertoe geleid dat de verbindingsmethode van Topclamp niet alleen uniek en technisch superieur is, maar ook in aanmerking kwam voor patentering. De technische innovaties en de toegepaste optimalisaties hebben de basis gelegd voor de erkenning van Topclamp als een toonaangevend product in de industrie. Het verworven patent onderstreept de originaliteit en de technologische voorsprong van onze verbindingsmethode, terwijl de toekenning van een prestigieuze technische prijs de brede waardering en het vertrouwen in de markt bevestigt.

Welke voordelen heeft de Topclamp ten opzichte van soortgelijke producten?

Topclamp maakt optimaal gebruik van de voordelen van aluminium extrusie, wat resulteert in een product dat ideaal is voor architecturale toepassingen. Een van de belangrijkste voordelen is de flexibiliteit en de ontwerpvrijheid die aluminium extrusie biedt, waardoor architecten innovatieve en op maat gemaakte oplossingen kunnen creëren.

De assemblage van Topclamp is eenvoudig en efficiënt, wat de installatiekosten en -tijd aanzienlijk vermindert. De techniek achter Topclamp zorgt voor een naadloze verbinding, wat bijdraagt aan de esthetische en structurele integriteit van het bouwwerk. De gebruikte aluminiumlegering biedt uitstekende weerbestendigheid, waardoor de verbindingen duurzaam en onderhoudsarm zijn, zelfs in uitdagende omgevingen.

Topclamp is ook ontworpen met duurzaamheid in gedachten. Aluminium is volledig recyclebaar, en het materiaal is gemakkelijk te bewerken, wat een breed scala aan montage opties mogelijk maakt. De holle structuur van Topclamp maakt het mogelijk om kabels en andere installaties eenvoudig door de verbindingen te trekken, wat bijdraagt aan een nette en georganiseerde infrastructuur binnen het gebouw.

Daarnaast kan Topclamp in diverse kleuren worden afgewerkt door middel van poedercoating, wat extra bescherming biedt tegen corrosie en esthetische veelzijdigheid toevoegt. Het lichte gewicht van de aluminium onderdelen maakt het product eenvoudig te transporteren en te hanteren op de bouwplaats, wat logistieke voordelen oplevert en bijdraagt aan een efficiënter bouwproces.

In samenvatting biedt Topclamp architecten een technisch geavanceerde oplossing die niet alleen functioneel en duurzaam is, maar ook esthetisch aantrekkelijk en flexibel in gebruik. De combinatie van innovatieve ontwerpprincipes en praktische eigenschappen maakt Topclamp tot een uitstekende keuze voor hoogwaardige binnen- en buitenconstructies.

 

Ontdek de oplossingen van Dutch Innovation Systems

Bij Dutch Innovationsystems hebben we een unieke aanpak die ons onderscheidt van andere bedrijven in onze sector. We geloven dat innovatie begint bij de basis, en daarom besteden we veel aandacht aan de ontwikkeling van onze producten en diensten.

Wat kan er allemaal met Topclamp worden gemaakt?

Topclamp biedt een breed scala aan toepassingen die ideaal zijn voor architecturale en creatieve projecten. Door de unieke eigenschappen en technische superioriteit van Topclamp kunnen architecten en ontwerpers innovatieve en functionele constructies realiseren. Hier zijn enkele voorbeelden van wat er met Topclamp gemaakt kan worden:

Tentoonstelling Constructies en stands
Topclamp is perfect voor het bouwen van robuuste en flexibele tentoonstelling constructies. Dankzij de eenvoudige montage en de sterke, naadloze verbindingen kunnen tijdelijke of permanente tentoonstellingsruimten snel en efficiënt worden opgezet. Dit geldt ook voor beursstands, waar de modulaire opbouw van Topclamp zorgt voor een herbruikbare en aanpasbare oplossing.

Reclameontwerpen en creatieve reclame-uitingen
De veelzijdigheid van Topclamp maakt het ideaal voor het creëren van opvallende reclame ontwerpen en creatieve reclame-uitingen. De mogelijkheid om het aluminium in diverse kleuren te poedercoaten en de flexibiliteit in vormgeving zorgen ervoor dat unieke en visueel aantrekkelijke structuren eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

Interieurelementen en interieurbouw
Topclamp leent zich uitstekend voor het ontwerpen van doordachte interieurelementen. Of het nu gaat om op maat gemaakte meubelstukken, decoratieve elementen of functionele interieuronderdelen, de sterke en esthetische verbindingen van Topclamp dragen bij aan een hoogwaardige afwerking. Interieurbouwers kunnen profiteren van de eenvoudige montage en de mogelijkheid om kabels en andere installaties door de holle structuren te trekken, wat een nette en georganiseerde afwerking garandeert.

Bakfietsen en foodtrucks
Voor toepassingen in de mobiliteitssector, zoals bakfietsen en foodtrucks, biedt Topclamp een sterke en lichte constructie oplossing. De weerbestendige aluminium legering en de stevige verbindingen zorgen voor duurzame en betrouwbare structuren die bestand zijn tegen zware omstandigheden en frequent gebruik.

Decoraties en kunstprojecten
Topclamp is ook zeer geschikt voor decoratieve en artistieke projecten. De flexibiliteit in vormgeving en de mogelijkheid om complexe structuren te creëren maken het een uitstekende keuze voor kunstenaars en decorators die op zoek zijn naar innovatieve en esthetisch aantrekkelijke oplossingen.

Promotiekoffertjes en winkeldisplays
Voor promotionele doeleinden kunnen met Topclamp promotie koffertjes en winkeldisplays worden gemaakt die zowel functioneel als aantrekkelijk zijn. De robuuste constructie zorgt ervoor dat deze displays lang meegaan, terwijl de aanpasbare afwerking ervoor zorgt dat ze perfect passen bij de branding en het design van de klant.

Pop-up stores en nieuwe merkingen
Topclamp is ideaal voor het opzetten van pop-up stores en het lanceren van nieuwe merken. De modulaire en herbruikbare aard van de constructie maakt het eenvoudig om snel en efficiënt aantrekkelijke winkelruimten te creëren die de aandacht van het publiek trekken en de merkidentiteit versterken.

Meubelmakerij en productlanceringen
Voor meubelmakers biedt Topclamp de mogelijkheid om unieke, op maat gemaakte meubelstukken te ontwerpen die zowel stijlvol als functioneel zijn. Daarnaast is Topclamp een uitstekende keuze voor productlanceringen, waar de flexibiliteit en aanpasbaarheid van de constructies zorgen voor opvallende en memorabele presentaties.

Kortom, Topclamp biedt architecten en ontwerpers een veelzijdige en technische oplossing voor een breed scala aan toepassingen. De combinatie van innovatieve ontwerpprincipes, duurzaamheid en esthetische veelzijdigheid maakt Topclamp tot een waardevol hulpmiddel in zowel functionele als creatieve projecten.

Hoe kan ik het product Topclamp kopen?

Het aanschaffen van Topclamp is een efficiënt en klantgericht proces. Via onze website kunt u eenvoudig een offerte aanvragen. Na het indienen van uw aanvraag neemt onze engineer direct contact met u op om uw ideeën en specifieke wensen te bespreken. Vervolgens vertalen wij deze ideeën naar gedetailleerde technische tekeningen, waarmee wij uw concepten visueel uitwerken. Dit stelt ons in staat om een op maat gemaakte oplossing te bieden die naadloos aansluit bij de technische eisen en project behoeften.